Naslovna | Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetio Županiju Zapadnohercegovačku
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetio Županiju Zapadnohercegovačku
Objavljeno: 14.3.2024. 14:19:00 Autor: administrator

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske  Zvonko Milas, posjetio je Županiju Zapadnohercegovačku, te je tom prigodom održao radni sastanak s predsjednikom Vlade Predragom Čovićem i ministrima u Vladi Županije Zapadnohercegovačke. Na sastanku se razgovaralo se o nastavku uspostavljene suradnje na projektima i programima od zajedničkog interesa, s posebnim naglaskom na važnost jačanja prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u okviru europskih fondova, što će u konačnici omogućiti bolju kvalitetu svakodnevnog života građana Županije Zapadnohercegovačke.

Predsjednik Čović se zahvalio Vladi Republike Hrvatske, posebno Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori projektima koji su od značaja za naše institucije, gradove i općine, te naglasio kako očekuje da će se dosadašnja odlična suradnja nastaviti i u sljedećem razdoblju. Istaknuo važnost prepoznavanja potreba te pružanja potpore onim projektima koji su važni za život građana Županije Zapadnohercegovačke, izrazivši nadu kako će i nadolazeći projekti biti prepoznati i potpomognuti. Radi se o hvalevrijednim projektima koji pokrivaju različite sfere društvenog života u cilju poboljšanja uvjeta života naših građana, od područja obrazovanja, zdravstva, kulture, športa do poduzetništva i poljoprivrede.

Državni tajnik Milas istaknuo je kako razvoj suradnje Županije Zapadnohercegovačke i Ureda nije usmjeren samo na Hrvate, nego i na sve žitelje Bosne i Hercegovine.

Razgovor koji smo vodili s članicama i članovima Vlade Županije Zapadnohercegovačke ulijevaju povjerenje da će suradnja koju smo do sada imali u budućnosti biti unaprijeđena zbog svega onoga dobrog što nas čeka. Drago mi je da ste mjerama i aktivnostima koje ste poduzeli omogućili i potaknuli mlade obitelji da ostaju u ruralnim krajevima, da otvarate dječje vrtiće, a Središnji državni ured i Vlada Republike Hrvatske bit će vam i dalje u tome vjeran partner. Suradnja u realizaciji tih projekata doista je važna da ljudi osjete da nisu sami. Mogu zahvaliti svima u Županiji Zapadnohercegovačkoj, ali i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, na želji, volji, entuzijazmu i na svemu što rade. Da nema njih, ne bi bilo ni projekata ni suradnje, tako da ih potičem da i dalje budu ustrajni u tome, da se javljaju Središnjem državnom uredu, koji će biti uz vas kao netko tko vas uvažava prije svega na onoj ljudskoj razini, a onda i po onome što nam Ustav propisuje. Niste sami. Kao što smo zajedno gradili slobodu, tako ćemo zajedno graditi i prosperitet i dobrobit hrvatskog naroda. – istaknuo je Milas.

Nakon sastanka u zgradi Vlade Županije, izaslanstva su se uputila u posjet Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

®© Sva prava pridržana Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke 2022. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.