Naslovna | Potpisan Sporazuma o suradnji između Županije Zapadnohercegovačke i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Potpisan Sporazuma o suradnji između Županije Zapadnohercegovačke i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Objavljeno: 26.9.2024. 15:45:00 Autor: administrator

U vijećnici Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu upriličeno je službeno potpisivanje Sporazuma o suradnji između Županije Zapadnohercegovačke i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sporazum su potpisali, u ime Županije Zapadnohercegovačke, predsjednik Vlade Predrag Čović i u ime Fakulteta prodekan dr. sc. Stanko Ružičić. Događaju su nazočili i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić, ministar pravosuđa i uprave ŽZH Vjekoslav Lasić, te dr. sc. Ivica Pavičić iz Zavoda za geologiju i geološko inženjerstvo.

Dugogodišnja suradnja između ove dvije ustanove, formalizirana je potpisivanjem navedenog Sporazuma što je od velikog značaja za Županiju, obzirom na razinu ekspertize uposlenika RGNF-a glede pitanja koja su od strateške važnosti za naše građane i gospodarstvo, od zaštite voda i zemljišta, preko sanacije bivših rudokopa i ostalih aspekata zaštite okoliša, do izrade sustava za praćenje stanja i prevenciju negativnih pojava u spomenutim oblastima. Od posebnog je značaja činjenica da je RGNF zainteresiran za projektnu suradnju sa Županijom s ciljem zajedničkog korištenja sredstava EU iz prekograničnih programa, u što je spreman uložiti i svoje veliko iskustvo u pripremi i provedbi projekata u suradnji s partnerima diljem Europe.

®© Sva prava pridržana Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke 2022. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.