Naslovna | Potpisan Sporazum o digitalizaciji javne uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Potpisan Sporazum o digitalizaciji javne uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Objavljeno: 1.10.2024. 15:17:00 Autor: administrator

U zgradi Rektorata Sveučilišta u Mostaru, upriličeno potpisivanje Sporazuma o suradnji u digitalizaciji javne uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj, između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Sveučilišta u Mostaru.

Sporazum je, u ime Vlade, potpisao predsjednik Predrag Čović, te u ime Sveučilišta rektor prof. dr. sc. Zoran Tomić, a potpisivanju su nazočili i prorektor prof. dr. sc. Zdenko Klepić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije izv. prof. dr. sc. Tomislav Volarić, voditelj Ureda rektora doc. dr. sc. Damir Vasilj, te ministar pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Vjekoslav Lasić.

Svrha Sporazuma je jačanje i proširenje digitalnih kapaciteta javne uprave kroz suradnju Sveučilišta u Mostaru s Vladom Županije Zapadnohercegovačke, Ministarstvom pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, ostalim institucijama koje su osnovane županijskim propisom ili institucijama koje se financiraju iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke.

Sporazum je potpisan s ciljem uspostavljanja suvremenih digitalnih postupaka i infrastrukture koji će omogućiti efikasnu i korisniku usmjereniju javnu upravu, povećavajući pri tome transparentnost i dostupnost usluga građanima.

Temeljem Sporazuma, zadatak Vlade je osigurati financijska sredstva i podršku te upravljati procesom digitalizacije javne uprave, dok je zadatak Sveučilišta osigurati elektronički identitet, razvijati programska rješenja, osiguravati kibernetičku sigurnost i cloud server. Potpisivanjem ovoga Sporazuma se osigurava pouzdano, vjerodostojno i sigurno digitalno okružje u skladu s europskim i međunarodnim standardima digitalnog društva i ekonomije.

®© Sva prava pridržana Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke 2022. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.